• Määrä enintään 100 000 €
  • Hyvitysaika enintään 3 vuotta
  • Korko 0% kuukaudessa

Kulutusluotto netistä 2018

Kulutusluotto

Kulutusluotto

zeal kulutusluottoa pic

Pari etsii kulutusluottoa!

Jokainen tietysti toivoisi olevansa miljonääri, mutta valitettavasti kovinkaan monen maapallon asukaan kohdalla se toive ei ole toteutunut. Jokainen meistä kuitenkin tarvitsee rahaa, se on varma juttu. Yleensä yritämme hoitaa raha-asiamme niin, että jotain on tallella pahan päivän varallekin, mutta aina se ei mene niin. Paha päivä voi tulla eteen koska vain, ja useimmiten juuri silloin, kun sitä vähiten toivoisi. Kun tili näyttää miinusta, kulutusluotto ottaminen voi olla varteenotettava idea. Yllättävä hammaslääkärikäynti, talvikenkien hankkiminen ensimmäisiin paukkupakkasiin tai vaikka uuden auton ostaminen. Tällaisissa tilanteissa kannattaa harkita kulutusluottoa. Mutta mikä oikein on kulutusluotto, mistä sellaisen saa ja kuka sellaista voi hakea? Me olemme keränneet tähän tietoa kulutusluotoista, ja näiden tietojen avulla pääset jo hyvään vauhtiin ensimmäistä kulutusluottoa etsiessäsi!

Mikä kulutusluotto?

Kulutusluotolla voidaan tarkoittaa monen kokoista lainasummaa, joka on myönnetty nimensä mukaisesti kuluttamista varten. Kulutusluotolla voidaan siis tarkoittaa esimerkiksi tiettyä tilille siirettävää lainasummaa, luottokorttia, tai myös maksulykkäystä tai muunlaista taloudellista järjestelyä. Kulutusluoton alalajeja ovat muun muassa tililuotto tai hyödykeluotto. Kulutusluotto voi olla joko vakuudeton tai vakuudellinen.

Mitä tarkoitetaan tili- tai hyödykeluotolla?

Tililuotto on normaalisti tavallisen luottokortin tai luottotilin välityksellä käytettävä, jatkuva laina. Kun tällainen kulutusluotto on myönnetty, voi sitä käyttää silloin kuin haluaa, tai halutessaan olla käyttämättä. Hyödykesidonnaisella luotolla taas tarkoitetaan jotakin tiettyä asiaa varten myönnettyä luottoa. Esimerkiksi uuden auton ostoa varten voi hakea hyödykeluotto -tyyppistä kulutusluottoa, jolloin koko laina tulee käyttää kyseisen asian ostamiseen.

Mistä kulutusluottoa voi hakea?

Kulutusluottoja tarjoavat tavalliset pankit, sekä monet kotimaiset ja ulkomaiset internetissä toimivat luotontarjoajat.

Minkäsuuruisia kulutusluotot ja niiden korot ovat, ja kuinka pitkiksi ajoiksi niitä myönnetään?

Kulutusluotto voi olla oikeastaan minkä kokoinen tahansa, mutta usein se on jotakin 500:n ja 10000:n euron väliltä. Luottojen korot vaihtelevat paljon, yleensä muutamien prosenttien ja muutamien kymmenien prosenttien välimaastossa. Lainan korot riippuvat paljon muunmuassa lainasummasta, sekä takaisinmaksuajasta. Kulutusluoton korkoon vaikuttaa myös se, onko laina vakuudeton vai vakuudellinen. Vakuudettomissa lainoissa korot ovat usein vakuudellisia korkeammat. Takaisinmaksuaika voi olla periaatteessa minkä pituinen vain. Yleisestiottaen laina-aika voi siis olla jotakin muutamista kuukausista jopa kymmeniin vuosiin. Suomessa keskimääräinen luottosumma kulutusluotoille on tällä hetkellä noin 3500 euroa, ja keskimääräinen laina-aika kolmesta neljään vuoteen.

Miten kulutusluottoa haetaan?

Koska kulutusluotto -termi on melko laaja, ei ole olemassa yhtä tiettyä tapaa miten kulutusluottoa voi hakea. Useimmiten kuitenkin valittavanasi on kaksi vaihtoehtoa: joko sinun täytyy asioida pankissa, tai voit tehdä hakemuksen netissä. Netissä hakemuksen tekeminen on yleensä vaivatonta ja nopeaa. Monilla lainantarjoajilla on nettisivuillaan erillinen ohjelma, johon lainahakijan tulee tunnistautua nettipankkitunnuksilla, tai mobiilivarmenteen avulla. Tunnistautumisen jälkeen kulutusluotto hakeminen käy käden käänteessä. Joiltakin netissä toimivilta lainanantajilta kulutusluotto voi hakea myös puhelimen välityksellä. Yleensä puhelimitse haettava kulutusluotto toimii vasta toista kulutusluottoa haettaessa, sillä ensin sinun tulisi kuitenkin tunnistautua nettipankkitunnuksillasi. Puhelimella luottoa haettaessa sinun tulee yleensä lähettää jokin lyhyt tekstiviesti johonkin tiettyyn puhelinnumeroon, eli myös tämä on todella näppärä tapa hakea lainaa. Internetissä on monenlaisia sivustoja, joiden avulla kulutusluottojen vertailu keskenään on helppoa. Myös lainantarjoajien internetsivuilla on usein lainalaskureita, joiden avulla voi helposti katsoa viitteellisen hinnan haluamansa suuruiselle lainalle. Muista kuitenkin, että niin luottoja vertailevia sivuja kuin lainantarjoajien omia lainalaskureitakin käyttäessä tulee sinun aina tarkistaa lainaan liittyvät tarkat kulut haluamasi lainan lainaehdoista, sillä monest laskureiden näyttämät summat voivat olla vain viitteellisiä.

kMiten löydän internetissä toimivia kulutusluotontarjoajia?

Miten löydän internetissä toimivia kulutusluotontarjoajia?

Jos päätät, että haluat hakea kulutusluoton paikallisen pankin sijaan netin kautta, on hakukone paras välineesi lainan etsimiseen. Sopivimman lainantarjoajan etsimiseen kannattaa käyttää jonkin verran aikaa ja kokeilla hakua erilaisia hakusanoja käyttäen. Kulutusluottoja myöntäviä lainantarjoajia löytyy Suomesta runsaasti, mutta tässä niistä osviitaksi muutamia: Lainaamo, Fellow Finance, Joustolaina.fi, Nopsalaina.fi, Euroloan.fi, Halens, Ellos, Joustoluotto, Ostosraha.fi, Credit24, Yleislaina, LHV, SAV-rahoitus, Monetti, Freedomrahoitus, Rahalaitos, Fixura, Etua.fi, SinunLaina, Luottoraha, Laina.com, ja monet muut… Eli, kuten sanottu, tarjontaa on aivan valtavasti!

Kuka voi hakea kulutusluottoa?

Tähänkään kysymykseen ei ole olemassa yhtä selkeää vastausta, sillä kulutusluottojen luotonmyöntökriteerit vaihtelevat paljon eri lainantarjoajista ja kulutusluottojen suuruuksista riippuen. Yli 18:n vuoden ikä on aina vaatimus luoton myöntämiselle. Usein vaaditaan kuitenkin korkeampaakin ikää. Ikä voi vaikuttaa myös kulutusluotto määrään, eli nuoremmille ihmisille saatetaan myöntää pienempiä luottoja, kuin vanhemmille ihmisille. Luottotietojen tulee yleensä luottoa hakiessa olla virheettömät. Sinulla ei siis saisi olla minkäänlaisia maksuhäiriömerkintöjä. Muutenkin sitä, että olet hoitanut raha-asiasi hyvin menneisyydessä saatetaan tutkia muinkin keinoin. Melkein kaikissa tapauksissa sinun tulee asua Suomessa, eli sinulla tulee olla myös vakituinen osoite Suomessa. Yleensä myös voimassaoleva puhelinnumero ja toimiva sähköpostiosoite vaaditaan, ainakin jos haet kulutusluottoa joiltakin internetissä toimivilta lainantarjoajilta. Netin kautta lainaa haettaessa internetpankkitunnukset ovat välttämättömyys. Se, mitä muita tietoja sinun tulee kulutusluotto hakiessasi ilmoittaa, riippuu paljon siitä, mistä ja minkä suuruista lainaa olet hakemassa. Joissakin tapauksissa tarvitset vakuuksia tai takaajia, toisissa et.

Mitä tarkoitetaan vakuuksilla ja takaajilla?

Vakuudella tarkoitetaan sitä, että vakuuden antaja (eli lainan ottaja) sitoutuu maksamaan velan takaisin koko omaisuudellaan. Vakuuden antamista varten on siis tehtävä selvityksiä omasta varallisuudestaan. Takaus taas on yksi vakuuksien muodoista, jota käytetään usein silloin, jos lainanhakijalla ei ole tarpeeksi varallisuutta. Takaaja on henkilö, joka tekee sitoumuksen siitä, että on vastuussa lainanottajan velanmaksusta, mikäli tämä ei pystykään itse sitä maksamaan pois. Tyypillisesti tällainen henkilö voi esimerkiksi nuorella olla omat vanhemmat. Velan vakuutena on takaajan varallisuus kokonaisuudessaan, eikä pelkästään jokin tietty osa varallisuudesta. Takaus on siis oikeudellinen kolmikantasuhde, jonka osapuolia ovat velkoja (eli lainan myöntäjä), päävelallinen (eli lainan ottaja), sekä takaaja. Päävelallinen on ensisijaisesti vastuussa kulutusluotto takaisimaksusta velkojalle. Jos velallinen ei kuitenkaan kykene lainaa maksamaan, on velkojalla oikeus vaatia suoritusta takaajalta. Takaajalla on tämän jälkeen laillisesti oikeus vaatia korvausta päävelalliselta.

Mitä tarkoittaa todellinen vuosikorko?

Todellinen vuosikorko tarkoittaa yksinkertaisesti juuri sitä, mitä sen nimikin jo antaa ymmärtää, eli kyseisen luoton vuotuista korkoprosenttia. Tähän hintaan sisältyvät luotoista perityt korot ja muut maksut. Todelliseen vuosikorkoon kannattaa aina kiinnittää huomiota kulutusluottoja vertaillessa, sillä todellinen vuosikorko voi vaihdella erittäin paljon eri lainojen välillä. Mitä pienempi laina on, sitä helpommin vuosikorko saattaa nousta korkeammaksi, sillä vuosikorkoon on laskettu mukaan myös kaikki muut lainasta aiheutuvat kulut, toisin kuin nimelliskorkoon. Tällaisia muita kuluja voivat olla muunmuassa tilinhoitomaksut ja järjestelykulut.

Mitä muita kuluja minulle koituu kulutusluoton ottamisesta?

Mitä muita kuluja minulle koituu kulutusluoton ottamisesta?

Korkojen, ja jo mainitsemiemme mahdollisen tilinhoitomaksun ja järjestelykulujen lisäksi monet lisäpalvelut maksavat erikseen. Kannattaa tutustua aina huolellisesti lainanmyöntäjän hinnastoon kokonaisuudessa, ennen lainan hakemista. Usein näet hinnaston näppärästi nettisivuilta tai pankissa paikanpäällä käydessäsi, mutta voit myös ottaa puhelimitse yhteyttä asiakaspalveluun ja kysyä asiasta. Eli kannattaa todella kiinnittää huomiota kaikkiin maksuihin, eikä pelkästään esimerkiksi todelliseen vuosikorkoon. Tällaisia lisäpalveluita voivat olla esimerkiksi maksupäivän muuttaminen, laskun uudelleen lähettäminen, sekä maksumuistutuksen lähettäminen.

Mitä jos en pystykään maksamaan kulutusluottoani takaisin sovitussa ajassa?

Luottoa ottaessasi harkitse aina tarkkaan, pystytkö maksamaan sen tulevaisuudessa pois. Jos et ole asiasta varma, ei lainaa ehkä kannata hakea, sillä sen maksamattajättäminen tulee sinulle monin kerroin kalliimmaksi. Useimmiten lainanmyöntäjät ovat melko joustavia, joten jos huomaat, ettet pystykään maksamaan lainaasi sovittuun päivämäärään mennessä, ota viipyilemättä yhteyttä lainanmyöntäjään. Maksupäivämäärää on mahdollista maksua vastaan siirtää melkein poikkeuksetta, sekä henkilökohtaisen maksusuunnitelman tekeminen on usein myös mahdollista. Jos et tällaisistakaan järjestelyistä huolimatta pysty maksamaan lainaasi takaisin, sinä tai mahdollinen takaajasi voitte joutua suuriin vaikeuksiin. Lainan maksamattajättämisestä voi seurata oikeudenkäyntejä ja niiden seurauksena monenlaisia rangaistuksia. Luottotietoihisi tulee myös merkintöjä, ja se tarkoittaa sitä, että sinun on tulevaisuudessa vaikea saada lainaa. Kannattaa siis oikeasti olla todella tarkkana sen kanssa, että lainat maksetaan takaisin niin kuin on sovittu.

Mitä tarkoitetaan henkilökohtaisella maksusuunnitelmalla?

Nimensämukaisesti henkilökohtainen maksusuunnitelma on on suunnitelma siitä, kuinka sinä saisit laskusi maksettua parhaiten lainanmyöntäjälle takaisin. Maksusuunnitelman avulla voit maksaa laskun takaisin useammassa erässä. Sinulle sopivan erien määrän saat yleensä laskettua lainantarjoajan asiakaspalvelijoiden kanssa. Lainasummasta riippuen maksusuunnitelma voidaan tehdä muutamaksi kuukaudeksi tai vaikka useammaksi vuodeksikin. Maksusuunnitelma kannattaa kuitenkin ottaa käyttöön vain hätätapauksessa, sillä mitä useampiin eriin laskun maksamisen jaat, sitä enemmän lainasta kertyy sinulle korkoja ja muita maksuja.

Kuinka turvallista kulutusluoton ottaminen internetin välityksellä on?

zeal kulutusluotto pic

Saada kulutusluottoa

Netissä toimintaansa harjoittavia lainantarjoajia koskevia lainsäädäntöjä on tiukennettu ja muunneltu säännöllisin väliajoin, joten voisi sanoa, että nykyään kulutusluotto ottaminen netinkin kautta on hyvin turvallista. Useantyyppisille kulutusluotoille on myös säädetty korkokatto, joten lainojen korot ovat nykyään useimmiten melko kohtuullisia. Nykyään luotonantajien tulee myös olla rekisteröityneitä luotonantajarekisteriin, jonka avulla tarkistetaan, että yhtiö toimii laillisesti ja noudattaa kaikkia säädöksiä, ja luoton tarjoaminen ilman rekisteröitymistä on rikos. Vaikkei vakuuksia tarvitsisikaan luottoa haettaessa esittää, täytyy luotonantajien silti tehdä jonkinlainen selvitys luotonhakijan taloudellisesta asemasta, sekä luotonhakijan on tunnistauduttava huolellisesti, netin kautta luottoa hakiessa nettipankkitunnusten avulla, tai pankissa hakiessa virallisella henkilötunnuksella, kuten passilla. Lainantarjoajien nettisivuilla käytetään parasta mahdollista tekniikkaa henkilökohtaisten tietojesi suojaamiseksi, joten verkkopankkitunnuksen syöttämiseen ei liity mitään erityisiä riskejä. Emme tietenkään voi taata, että valitsemasi luotontarjoaja on varmasti luotettava, joten arvioithan aina vielä itse riskisi ennen luoton hakemista.

Koska kulutusluottoja on niin monenlaisia, kestää sinulla varmasti hetki, ennen kuin löydät juuri sinun tarpeitasi parhaiten palvelevan lainan. Toivottavasti kuitenkin pääset näillä tiedoilla hyvin alkuun lainan hankinnassa. Tutustu eri lainantarjoajiin kaikessa rauhassa, ja kun olet päättänyt mistä ja minkälaisen kulutusluoton haluat, lue lainaehdot läpi huolella ennen lopullista päätöstäsi. Jos sinulle jäi vielä jotakin epäselväksi, voit rohkeasti ottaa yhteyttä eri lainantarjoajien asiakaspalveluihin, tai kävellä sisään pankkikonttoriin lisätietoja kyselläksesi. Tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassakaan, ja kun on kyse jostakin niin tärkeästä asiasta kuin lainan hakemisesta, kannattaa varmistua siitä, että ymmärtää varmasti kaikki kyseiseen kulutusluottoon liittyvät asiat. Vaikka kulutusluotto ottaminen aluksi varmasti epäilyttää hieman ihan jokaista, ei loppupeleissä ole kuitenkaan kyse mistään kovin vakavasta. Melkein jokaiselle tulee joskus elämässä eteen tilanne, jossa rahaa tarvitsee lainata jostakin. Eikö olekin siis hienoa, että valinnanvaraa lainantarjoajien välillä on nykyään niin runsaasti!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (9 votes, average: 4.78 out of 5)
Loading...
Yhteenveto
Kulutusluotto heinäkuu 2018
Artikkelin nimi
Kulutusluotto heinäkuu 2018
Kuvaus
Kulutusluotto heti tilille. Pyrimme sisältämään palveluumme yleisimmät Suomessa tarjottavat kulutusluottovaihtoehdot.
Kirjailija