Pikalaina heinäkuu 2017

TÄMÄN KUUKAUDEN PARHAAT TARJOUKSET
Pikavippi
Lainapalvelu
Min laina
Max laina
Maksuaikaa
Ikäraja
Vuosikorko
Hae Lainaa
100 €
2800 €
2 - 12 kk
20 - 70 v
49.87%
Hae lainaa
100 €
2500 €
1 - 5 vuotta
20 v
46.69%
Hae lainaa
50 €
2000 €
7 - 90 päivää
21 - 65 v
49%
Hae lainaa
10 €
2010 €
3 - 61 päivää
20 v
alkaen 0%
Hae lainaa
100 €
700 €
1kk - 12kk
18 v
48.9%
Hae lainaa
Lainat
Lainapalvelu
Min laina
Max laina
Maksuaikaa
Ikäraja
Vuosikorko
Hae Lainaa
1000 €
50 000 €
1 v - 10 v
23 - 70 v
4.9 % - 19.9 %
Hae lainaa
100 €
50 000 €
1 v - 10 v
20 - 70 v
4.19% - 50.5%
Hae lainaa
10 €
2000 €
1 kk - 49 kk
21 - 70 v
134.02% - 167.90%
Hae lainaa
10 €
3000 €
3 kk - 56 kk
21 - 70 v
122.56% - 435.03%
Hae lainaa
100 €
2100 €
1 kk - 36 kk
20 - 70 v
102%
Hae lainaa
10 €
2100 €
1 kk - 101 kk
21 - 70 v
238.71%
Hae lainaa
Kulutusluotto
Lainapalvelu
Min laina
Max laina
Maksuaikaa
Ikäraja
Vuosikorko
Hae Lainaa
500 €
6000 €
1 - 5 vuotta
22 - 75 v
29.84%
Hae lainaa
600 €
5000 €
12kk - 60kk
18 v
max 49.9%
Hae lainaa
2000 €
5000 €
12kk - 36kk
22 - 75 v
67.13%
Hae lainaa
100 €
10 000 €
3kk - 36kk
20 - 75 v
4.9 - 50%
Hae lainaa
1 €
2000 €
3kk - 57kk
20 - 75 v
103.42 - 216.20%
Hae lainaa
Pikalaina

Pikalaina

zeal-pikalainaa-pic

Valitse pikalaina verkossa!

Kesämökin vesiputki on poksahtanut talvipakkasilla, kissa tarvitsee rokotuksen tai lapsen hammaslääkärilasku on yllättävän suuri. Tarvetta pienelle ylimääräiselle rahasummalle voi tulla koska vain, ja usein vieläpä juuri silloin, kun sitä vähiten toivoisi. Onneksi tällaisiin ongelmiin on saatavilla apua helposti. Kun tarvitset lainaa heti, ja kyse on vain muutamista kymmenistä tai sadoista euroista, voi lainaa ottaminen olla loistava vaihtoehto! Pikalaina hakiessa täytyy ottaa huomioon monta seikkaa, ja eri lainoja kannattaa vertailla keskenään ihan kaikessa rauhassa. Jotkut pikalainojen hakuun liittyvät termit voivat tuntua hyvin sekavilta, ja lainan ottaminen voi hieman epäilyttää. Me olemme keränneet tähän joitakin vinkkejä, joiden avulla pikalainan etsiminen ja hakeminen sujuu helpommin. Loppupeleissä koko prosessi on erittäin simppeli. Tulet huomaamaan sen pian.

Mikä on pikalaina?

Pikalainojen historia kumpuaa Yhdysvalloista, jossa pieniä pikalainoja alettiin myöntää, kun huomattiin, että ihmiset tarvitsevat usein hieman rahallista avustusta palkkapäivää odotellessa. Suomeen pikalainat rantautuivat vuonna 2005. Pikalaina tunnetaan myös nimellä pikavippi tai pikaluotto, ja sillä tarkoitetaan suhteellisen lyhytaikaista ja aina vakuudetonta kulutusluottoa. Pikalaina voi olla joko tietyn suuruinen rahasumma, joka siirretään kokonaisuudessa suoraan tilille, tai se voi toimia vähän samaan tyyliin kuin luottokortti, eli rahaa voi siirtää tilille pienemmissä osissa aina silloin kun on tarve. Se, millä tavalla pikavippi toimii, riippuu aina lainantarjoajasta. Suomessa myönnettävät pikalainat ovat useimmiten suurudeltaan jotain 50:n ja 1000:n euron väliltä, mutta myös poikkeuksia esiintyy. Keskimääräisesti Suomessa tämäntyyppinen laina on suuruudeltaan noin 300 euroa ja sen laina-aika on hieman alle 3 kuukautta. Pikalainoja myöntäviä tahoja on Suomessa todella runsaasti.

Miten lainaa haetaan?

Miten lainaa haetaan?

zeal-laina-pic

Pikalaina heti 250 eur

Riippuen siitä miltä lainantarjoajalta päätät lainaa ottaa, lainanhakukäytännöt vaihtelevat hieman. Yksityiskohtaiset ohjeet löydät luotonantajan internetsivuilta. Usein pikalaina haetaan joko tekstiviestitse, tai luotonantajan verkkosivuston välityksellä. Monien luotonantajien verkkosivuilla on erillinen sovellus, jonka kautta lainan hakeminen ja sen hallinnoiminen käy helposti. Verkkosivujen sovelluksiin kirjaudutaan melkein aina verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta käyttäen, joten suomalainen pankkitili ja verkkopankkitunnukset ovat välttämättömät pikalaina haettaessa. Monien lainatarjoajien nettisivuilla on käteviä laskureita, joiden avulla lainan hinnan eri laina-ajoilla ja määrillä pystyy kätevästi laskemaan. Muista kuitenkin, että lainalaskureiden antamat summat ovat viitteellisiä, ja tarkat hinnat näet lainasopimuksestasi. On hyvä myös tietää, että voit hakea vain yhtä pikalaina kerrallaan. Sinun täytyy siis maksaa edellinen lainasi pois, jotta voisit hakea uutta lainaa. Jos hakemasi laina on pienempi, kuin lainantarjoajien suurimmat lainasummat ovat, voit useimmiten kuitenkin hakea lainasummasi nostamista. Voit myös tietenkin hakea toista pikalaina joltakin toiselta lainantarjoajalta, mutta se ei ole välttämättä kovin viisasta, sillä tällä tavalla lainojen takaisinmaksu usein vain hankaloituu.

Kenelle lainaa on tarkoitettu?

Pikalaina voi hakea kuka tahansa luotonmyöntökriteerit täyttävä henkilö. Myös nämä kriteerit vaihtelevat eri luotonantajien mukaan. Kahdeksantoista vuoden ikä on aina minimi lainoja myönnettäessä, mutta usein vaatimuksena on ainakin yli kahdenkymmenen vuoden ikä. Ikä saattaa vaikuttaa myös lainan määrään; nuoremmat lainanhakijat voivat saada pienempiä lainoja kuin vanhemmat lainanhakijat. Yleisestiottaen lainanhakijan luottotietojen tulee olla moitteettomat, eli maksuhäiriömerkintöjä ei saisi löytyä. Useimmiten lainaa hakijan tulee olla Suomen kansalainen, joka asuu Suomessa, ja jolla on täten myös vakituinen osoite Suomessa. Pikalainan saadakseen ei takaajia tai vakuuksia tarvita, eli et joudu esimerkiksi todistamaan varallista omaisuuttasi. Kuten jo totesimme, lainan hakemista varten tarvitset suomalaisen pankkitilin ja verkkopankkitunnukset. Myös voimassaoleva puhelinnumero ja toimiva sähköpostiosoite ovat useimmissa tapauksissa aivan välttämättömiä asioita lainaa hakiessa.

Minkälaisiin käyttötarkoituksiin pikalaina voi hakea?

Pikalainoja hakevat ihan kaikenlaiset ihmiset, ihan kaikenlaisiin käyttötarkoituksiin. Lainantarjoavat eivät kysele siitä, mitä aiot lainaamillasi rahoilla tehdä, joten periaatteessa voit käyttää lainaamasi rahat juuri niinkuin sinä itse parhaaksi näet. Voit siis käyttää lainaamaasi rahaa aivan samaan tapaan kuin se olisi sinun omaasi, eli voit vaikkapa ostaa pikalainalla uuden pikkumustan huomisille synttärikemuille, lahjan parhaalle kaverille tai ruokaa ensiviikoksi. Asiasta tehtyjen tutkimusten mukaan yleisimpiä käyttökohteita pikalainoille Suomessa ovat ruokaostokset, kodinhoitokulut, lastenhoitokulut sekä juhliminen. Pikalainoja käytetään paljon myös edellisten lainojen maksuun. Pikalaina otetaan joskus myös siksi, että sosiaaliavustuksia ei syystä tai toisesta haluta hakea. Olipa syy siis mikä tahansa, voit olla varma, että pikalainan saamiselle se ei ole esteenä.

Tuleeko pikalaina heti tililleni?

zeal-lainaa-pic

Valitse pikalaina kotonasi!

Se, kuinka nopeasti pikalaina tulee tilillesi, riippuu taas lainantarjoajasta. Yleisestiottaen voitaisiin kuintekin sanoa, että saat rahat tilillesi todella nopeasti. Joitakin poikkeuksia lukuunottamatta pikalaina heti tilillesi, kun lainahakemuksesi on hyväksytty. Tämä riippuu kuitenkin hieman lainantarjoajasta, sekä siitä, missä pankissa tilisi on. Joidenkin lainantarjoajien ja pankkien välillä maksun siirtymisessä saattaa kestää 1-2 arkipäivää. Jos olet erittäin kiireellisessä rahantarpeessa, kannattaa siis tarkistaa asia vielä lainantarjoajan internetsivuilta, tai soittaa suoraan asiakaspalveluun.

Pikalainan lainahakemuksen voit useimmiten tehdä mihin aikaan vuorokaudesta tahansa, mutta yleisestiottaen hakemukset käsitellään arkipäivisin päiväsaikaan. Suomen lain mukaan pikalainoja saa myöntää öisinkin, mutta ne saa nostaa tililtä vasta seitsemältä seuraavana aamuna. Eli lyhyesti sanottuna se, kuinka nopeasti saat rahat tilillesi riippuu siitä, mihin aikaan päivästä jätät pikalainahakemuksesi.

Minkälaisilla laina-ajoilla pikalainoja myönnetään?

Tyypillinen laina-aika pikalainalle voi olla mitä vain esimerkiksi viikon ja puolen vuoden väliltä, mutta laina-ajat vaihtelevat paljon lainantarjoajan ja lainasumman mukaan. Se, kuinka paljon maksat korkoa, eli kuinka kalliiksi laina sinulle tulee, rippuu paljon muun muassa laina-ajasta ja -summasta. Mitä pidempi laina-aika, sitä enemmän tulet maksamaan korkoa. On hyvä muistaa, että pikavipin voi aina maksaa kokonaisuudessaan takaisin jo etukäteen. Eli jos otat pikalainan kolmen kuukauden laina-ajalla, mutta saatkin raha-asiasi kuntoon puolentoista kuukauden päästä, kannattaa vippi maksaa takaisin saman tien.

Mitä tarkoittaa todellinen vuosikorko?

Pikalaina hakiessa sitä törmää moniin erilaisiin lukuihin, ja ne saavat helposti pään hieman pyörälle. Todellinen vuosikorko mainitaan kaikkien pikalainojen yhteydessä, koska lakikin niin vaatii. On siis hyvä tietää, mitä sillä tarkoitetaan. Todellinen vuosikorko tarkoittaa yksinkertaisuudessaan kyseisen luoton vuotuista korkoprosenttia, jonka luotoista perityt korot ja maksut aiheuttavat. Todelliseen vuosikorkoon kannattaa aina kiinnittää huomiota pikavippejä vertaillessa, sillä se voi vaihdella paljonkin eri lainojen välillä. Erityisesti pienissä luotoissa esimerkiksi erilaiset palvelumaksut voivat nostaa luoton kustannuksen, eli todellisen vuotuisen korkoprosentin paljonkin korkeammaksi, kuin mitä pelkästään luoton nimellistä korkoprosenttia tarkkailemalla voisi ymmärtää.

Mitä muita kuluja laina ottamisesta aiheutuu?

Mitä muita kuluja laina ottamisesta aiheutuu?

Koron lisäksi joudut maksamaan myös joitakin muita pikavippiisi liittyviä maksuja. Tyypillisiä maksuja ovat esimerkiksi tilinhoitomaksu ja järjestelypalkkio, joiden suuruus vaihtelee paljon eri lainantarjoajien välillä. Tallaisiinkin maksuihin kannattaa siis kiinnittää erityistä huomiota lainoja vertaillessa, sen sijaan, että keskittyisi pelkästään nimelliskoron tarkkailuun. Tämän tyyliset maksut ovat kuitenkin jo sisällytetty todellisen vuosikoron laskelmaan. Yksityiskohtaisen hinnaston löydät yleensä lainantarjoajan internetsivuilta. Esimerkiksi laskun uudelleen lähettämisestä, maksumuistutuksen lähettämisestä, laina-ajan muuttamisesta tai muista ylimääräisistä palveluista peritään usein myös lisämaksu. Ota kaikki nämä asiat huomioon lainoja vertaillessasi.

Mitä tapahtuu, jos en pysty maksamaan pikalaina takaisin sovitussa ajassa?

pikalaina-pic

Pikalaina kaikille ikäisille!

Monesti eräpäivän siirtäminen ja laina-ajan pidentäminen on mahdollista, mutta siitä aiheutuu aina joitakin lisäkuluja. Helpointa on, kun soitat lainanantajan asiakaspalveluun heti, kun huomaat, ettet pystykään maksamaan lainaasi määräaikaan mennessa takaisin. Monesti esimerkiksi henkilökohtaisen maksusuunnitelman tekeminen on mahdollista yhdessä asiakaspalvelijan kanssa. On hyvin tärkeää, että neuvottelet asiasta lainantarjoajan kanssa, sillä sillä, ettet maksa lainaa takaisin ajallaan, voi olla todella vakavia seurauksia, ja se voi tulla sinulle erittäin kalliiksi. Jos et eräpäivän siirtämisenkään jälkeen pysty maksamaan laskua, sinulle läheteään maksumuistutus. Jos et maksa laskua maksumuistutuksessa määrättyyn päivämäärään mennessä, lähetetään sinulle yleensä maksuvaatimus. Maksuvaatimus tulee lainantarjoajan sijaan suoraan perintäyhtiöltä, joten tästä lähtien vastaat laskun maksamisesta heille. Maksuvaatimus tarkoittaa sitä, että perintä on jo alkanut. Jos et tässäkään vaiheessa maksa laskuasi sinua vastaan aletaan käydä oikeustoimia. Maksuvaatimuksen vastaanottaessasi luottotietoihisi ei vielä tule merkintää, mutta jos et maksa laskua, sellainen tulee aivan varmasti. Jos luottotiedoissasi on yksikin häiriömerkintä, tulee lainan hakeminen vastaisuudessa olemaan kohdallasi hyvin vaikeaa.

Onko pikalainan hakeminen turvallista?

Pikalainan hakeminen on yleisestiottaen Suomessa erittäin turvallista. Lainantarjoajien internetsivuilla käytetään parasta mahdollista tekniikkaa suojaamaan henkilökohtaiset tietosi, joten voit melko huoletta syöttää internetpankkitunnuksesi ja muut henkilötietosi verkkosivulle. Emme kuitenkaan voi mennä takuuseen, että kaikki lainapalveluita mainostavat verkkosivut ovat turvallisia. Käytä siis vielä omaa arviointikykyäsi päättäessäsi, luotatko johonkin sivustoon vai et.

Lainsäädäntöä koskien pikalainoja

Lainsäädäntöä koskien pikalainoja

Alun alkean lainsäädäntö pikalainoja tarjoavia palveluita kohtaan ei ollut kovin tiukka, mutta pikalainoja koskevia lakeja on muutettu ja tiukennettu moneen otteeseen. Nykyään luotonantajien täytyy tehdä selvitys luotonhakijan taloudellisesta asemasta, ja tulojen riittävyydestä, sekä luotonhakija on tunnistettava huolellisesti, esimerkiksi juurikin nettipankkitunnuksia apuna käyttäen. Pienlainoille on nykyään myös säädetty korkokatto. Pikalainojen korot saattoivat siis muutamia vuosia sitten olla paljon nykyisiä suuremmat. Nykyään luotonantajien tulee myös olla rekisteröityneitä luotonantajarekisteriin, jonka avulla tarkistetaan, että yhtiö toimii kaikin puolin laillisesti. Luoton tarjoaminen ilman rekisteröitymistä on rikos.

Pikalainoja tarjoavia yhtiöitä Suomessa

Pikalainoja tarjoavia yhtiöitä Suomessa

Kuten olemmekin jo todenneet, pikalainoja kannattaa, ja täytyy vertailla keskenään. Vertailu voi tuntua alkuun hieman hankalaltakin, sillä lainoja tarjoavia yhtiöitä on niin runsaasti. Voi olla hyvä idea käyttää jotakin internetin tarjoamaa sivustoa apunaan, joka vertailee eri lainoja puolestasi. Muista kuitenkin silloin tarkistaa tarkat lainaa hinnat ja lainaehdot lainantarjoajan internetsivuilta, ne kun eivät välttämättä päivity niitä vertaileville sivuille aina reaaliajassa. Ainakin seuraavat yhtiöt tarjoavat pikalainoja Suomessa: Vivus.fi, Suomilimiitti, Limiitti.fi, TrustBuddy, Ferratum, Credit24, Lainasto, Halino, Laina.fi, Luottoraha, Everyday, Ekstraluotto, Euro24, Pikavippi.fi, Risicum ja monet muut. Eli valinnanvaraa siis riittää. Hakukonetta käyttämällä löydät koko pitkän listan eri lainantarjoajista, eli hakukone on tärkein välineesi lainaa etsiessäsi. Vaihtele hakusanoja, niin saat parhaat mahdolliset hakutulokset, ja näin löydät sinulle parhaan mahdollisen pikalainan!

No, oliko näistä tiedoista sinulle hyötyä? Toivottavasti oli. Huomasit varmaankin, ettei pikalainan hakeminen olekaan niin hankalaa, ja että sitä hakevat ihan kaikenlaiset ihmiset, ihan kaikenlaisiin tarkoituksiin. Mihin ikinä siis tarvitsetkaan pikaista rahallista avustusta, voit huoletta hakea pikalaina! Pikalainan hakeminen on turvallista ja helppoa, kun pidät mielessäsi seuraavat asiat, joita emme voi ikinä liikaa kerrata: vertaile, ja lue käyttöehdot! Onnea pikalainan metsästykseen, tulet varmasti löytämään mieleisesi vipin!

Yhteenveto
Paras lainaa: pikalaina heinäkuu 2017
Artikkelin nimi
Paras lainaa: pikalaina heinäkuu 2017
Kuvaus
Haluatko saada nopeasti lainaa? Klikkaa ja vertailuun lainantarjoajat Suomessa. Tarjoamme parhaat pikalaina vertailu verkossa.
Kirjailija