• Määrä enintään 100 000 €
  • Hyvitysaika enintään 3 vuotta
  • Korko 0% kuukaudessa

Pikalaina heti tilille 2018

Pikalaina

Pikalaina

zeal-pikalainaa-pic

Valitse pikalaina verkossa!

Kesämökin vesiputki on poksahtanut talvipakkasilla, kissa tarvitsee rokotuksen tai lapsen hammaslääkärilasku on yllättävän suuri. Tarvetta pienelle ylimääräiselle rahasummalle voi tulla koska vain, ja usein vieläpä juuri silloin, kun sitä vähiten toivoisi. Onneksi tällaisiin ongelmiin on saatavilla apua helposti. Kun tarvitset lainaa heti, ja kyse on vain muutamista kymmenistä tai sadoista euroista, voi lainaa ottaminen olla loistava vaihtoehto! Pikalaina hakiessa täytyy ottaa huomioon monta seikkaa, ja eri lainoja kannattaa vertailla keskenään ihan kaikessa rauhassa. Jotkut pikalainojen hakuun liittyvät termit voivat tuntua hyvin sekavilta, ja lainan ottaminen voi hieman epäilyttää. Me olemme keränneet tähän joitakin vinkkejä, joiden avulla pikalainan etsiminen ja hakeminen sujuu helpommin. Loppupeleissä koko prosessi on erittäin simppeli. Tulet huomaamaan sen pian.

Mikä on pikalaina?

Pikalainojen historia kumpuaa Yhdysvalloista, jossa pieniä pikalainoja alettiin myöntää, kun huomattiin, että ihmiset tarvitsevat usein hieman rahallista avustusta palkkapäivää odotellessa. Suomeen pikalainat rantautuivat vuonna 2005. Pikalaina tunnetaan myös nimellä pikavippi tai pikaluotto, ja sillä tarkoitetaan suhteellisen lyhytaikaista ja aina vakuudetonta kulutusluottoa. Pikalaina voi olla joko tietyn suuruinen rahasumma, joka siirretään kokonaisuudessa suoraan tilille, tai se voi toimia vähän samaan tyyliin kuin luottokortti, eli rahaa voi siirtää tilille pienemmissä osissa aina silloin kun on tarve. Se, millä tavalla pikavippi toimii, riippuu aina lainantarjoajasta. Suomessa myönnettävät pikalainat ovat useimmiten suurudeltaan jotain 50:n ja 1000:n euron väliltä, mutta myös poikkeuksia esiintyy. Keskimääräisesti Suomessa tämäntyyppinen laina on suuruudeltaan noin 300 euroa ja sen laina-aika on hieman alle 3 kuukautta. Pikalainoja myöntäviä tahoja on Suomessa todella runsaasti.

Miten lainaa haetaan?

Miten lainaa haetaan?

zeal-laina-pic

Pikalaina heti 250 eur

Riippuen siitä miltä lainantarjoajalta päätät lainaa ottaa, lainanhakukäytännöt vaihtelevat hieman. Yksityiskohtaiset ohjeet löydät luotonantajan internetsivuilta. Usein pikalaina haetaan joko tekstiviestitse, tai luotonantajan verkkosivuston välityksellä. Monien luotonantajien verkkosivuilla on erillinen sovellus, jonka kautta lainan hakeminen ja sen hallinnoiminen käy helposti. Verkkosivujen sovelluksiin kirjaudutaan melkein aina verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta käyttäen, joten suomalainen pankkitili ja verkkopankkitunnukset ovat välttämättömät pikalaina haettaessa. Monien lainatarjoajien nettisivuilla on käteviä laskureita, joiden avulla lainan hinnan eri laina-ajoilla ja määrillä pystyy kätevästi laskemaan. Muista kuitenkin, että lainalaskureiden antamat summat ovat viitteellisiä, ja tarkat hinnat näet lainasopimuksestasi. On hyvä myös tietää, että voit hakea vain yhtä pikalaina kerrallaan. Sinun täytyy siis maksaa edellinen lainasi pois, jotta voisit hakea uutta lainaa. Jos hakemasi laina on pienempi, kuin lainantarjoajien suurimmat lainasummat ovat, voit useimmiten kuitenkin hakea lainasummasi nostamista. Voit myös tietenkin hakea toista pikalaina joltakin toiselta lainantarjoajalta, mutta se ei ole välttämättä kovin viisasta, sillä tällä tavalla lainojen takaisinmaksu usein vain hankaloituu.

Kenelle lainaa on tarkoitettu?

Pikalaina voi hakea kuka tahansa luotonmyöntökriteerit täyttävä henkilö. Myös nämä kriteerit vaihtelevat eri luotonantajien mukaan. Kahdeksantoista vuoden ikä on aina minimi lainoja myönnettäessä, mutta usein vaatimuksena on ainakin yli kahdenkymmenen vuoden ikä. Ikä saattaa vaikuttaa myös lainan määrään; nuoremmat lainanhakijat voivat saada pienempiä lainoja kuin vanhemmat lainanhakijat. Yleisestiottaen lainanhakijan luottotietojen tulee olla moitteettomat, eli maksuhäiriömerkintöjä ei saisi löytyä. Useimmiten lainaa hakijan tulee olla Suomen kansalainen, joka asuu Suomessa, ja jolla on täten myös vakituinen osoite Suomessa. Pikalainan saadakseen ei takaajia tai vakuuksia tarvita, eli et joudu esimerkiksi todistamaan varallista omaisuuttasi. Kuten jo totesimme, lainan hakemista varten tarvitset suomalaisen pankkitilin ja verkkopankkitunnukset. Myös voimassaoleva puhelinnumero ja toimiva sähköpostiosoite ovat useimmissa tapauksissa aivan välttämättömiä asioita lainaa hakiessa.

Minkälaisiin käyttötarkoituksiin pikalaina voi hakea?

Pikalainoja hakevat ihan kaikenlaiset ihmiset, ihan kaikenlaisiin käyttötarkoituksiin. Lainantarjoavat eivät kysele siitä, mitä aiot lainaamillasi rahoilla tehdä, joten periaatteessa voit käyttää lainaamasi rahat juuri niinkuin sinä itse parhaaksi näet. Voit siis käyttää lainaamaasi rahaa aivan samaan tapaan kuin se olisi sinun omaasi, eli voit vaikkapa ostaa pikalainalla uuden pikkumustan huomisille synttärikemuille, lahjan parhaalle kaverille tai ruokaa ensiviikoksi. Asiasta tehtyjen tutkimusten mukaan yleisimpiä käyttökohteita pikalainoille Suomessa ovat ruokaostokset, kodinhoitokulut, lastenhoitokulut sekä juhliminen. Pikalainoja käytetään paljon myös edellisten lainojen maksuun. Pikalaina otetaan joskus myös siksi, että sosiaaliavustuksia ei syystä tai toisesta haluta hakea. Olipa syy siis mikä tahansa, voit olla varma, että pikalainan saamiselle se ei ole esteenä.

Tuleeko pikalaina heti tililleni?

zeal-lainaa-pic

Valitse pikalaina kotonasi!

Se, kuinka nopeasti pikalaina tulee tilillesi, riippuu taas lainantarjoajasta. Yleisestiottaen voitaisiin kuintekin sanoa, että saat rahat tilillesi todella nopeasti. Joitakin poikkeuksia lukuunottamatta pikalaina heti tilillesi, kun lainahakemuksesi on hyväksytty. Tämä riippuu kuitenkin hieman lainantarjoajasta, sekä siitä, missä pankissa tilisi on. Joidenkin lainantarjoajien ja pankkien välillä maksun siirtymisessä saattaa kestää 1-2 arkipäivää. Jos olet erittäin kiireellisessä rahantarpeessa, kannattaa siis tarkistaa asia vielä lainantarjoajan internetsivuilta, tai soittaa suoraan asiakaspalveluun.

Pikalainan lainahakemuksen voit useimmiten tehdä mihin aikaan vuorokaudesta tahansa, mutta yleisestiottaen hakemukset käsitellään arkipäivisin päiväsaikaan. Suomen lain mukaan pikalainoja saa myöntää öisinkin, mutta ne saa nostaa tililtä vasta seitsemältä seuraavana aamuna. Eli lyhyesti sanottuna se, kuinka nopeasti saat rahat tilillesi riippuu siitä, mihin aikaan päivästä jätät pikalainahakemuksesi.

Minkälaisilla laina-ajoilla pikalainoja myönnetään?

Tyypillinen laina-aika pikalainalle voi olla mitä vain esimerkiksi viikon ja puolen vuoden väliltä, mutta laina-ajat vaihtelevat paljon lainantarjoajan ja lainasumman mukaan. Se, kuinka paljon maksat korkoa, eli kuinka kalliiksi laina sinulle tulee, rippuu paljon muun muassa laina-ajasta ja -summasta. Mitä pidempi laina-aika, sitä enemmän tulet maksamaan korkoa. On hyvä muistaa, että pikavipin voi aina maksaa kokonaisuudessaan takaisin jo etukäteen. Eli jos otat pikalainan kolmen kuukauden laina-ajalla, mutta saatkin raha-asiasi kuntoon puolentoista kuukauden päästä, kannattaa vippi maksaa takaisin saman tien.

Mitä tarkoittaa todellinen vuosikorko?

Pikalaina hakiessa sitä törmää moniin erilaisiin lukuihin, ja ne saavat helposti pään hieman pyörälle. Todellinen vuosikorko mainitaan kaikkien pikalainojen yhteydessä, koska lakikin niin vaatii. On siis hyvä tietää, mitä sillä tarkoitetaan. Todellinen vuosikorko tarkoittaa yksinkertaisuudessaan kyseisen luoton vuotuista korkoprosenttia, jonka luotoista perityt korot ja maksut aiheuttavat. Todelliseen vuosikorkoon kannattaa aina kiinnittää huomiota pikavippejä vertaillessa, sillä se voi vaihdella paljonkin eri lainojen välillä. Erityisesti pienissä luotoissa esimerkiksi erilaiset palvelumaksut voivat nostaa luoton kustannuksen, eli todellisen vuotuisen korkoprosentin paljonkin korkeammaksi, kuin mitä pelkästään luoton nimellistä korkoprosenttia tarkkailemalla voisi ymmärtää.

Mitä muita kuluja laina ottamisesta aiheutuu?

Mitä muita kuluja laina ottamisesta aiheutuu?

Koron lisäksi joudut maksamaan myös joitakin muita pikavippiisi liittyviä maksuja. Tyypillisiä maksuja ovat esimerkiksi tilinhoitomaksu ja järjestelypalkkio, joiden suuruus vaihtelee paljon eri lainantarjoajien välillä. Tallaisiinkin maksuihin kannattaa siis kiinnittää erityistä huomiota lainoja vertaillessa, sen sijaan, että keskittyisi pelkästään nimelliskoron tarkkailuun. Tämän tyyliset maksut ovat kuitenkin jo sisällytetty todellisen vuosikoron laskelmaan. Yksityiskohtaisen hinnaston löydät yleensä lainantarjoajan internetsivuilta. Esimerkiksi laskun uudelleen lähettämisestä, maksumuistutuksen lähettämisestä, laina-ajan muuttamisesta tai muista ylimääräisistä palveluista peritään usein myös lisämaksu. Ota kaikki nämä asiat huomioon lainoja vertaillessasi.

Mitä tapahtuu, jos en pysty maksamaan pikalaina takaisin sovitussa ajassa?

pikalaina-pic

Pikalaina kaikille ikäisille!

Monesti eräpäivän siirtäminen ja laina-ajan pidentäminen on mahdollista, mutta siitä aiheutuu aina joitakin lisäkuluja. Helpointa on, kun soitat lainanantajan asiakaspalveluun heti, kun huomaat, ettet pystykään maksamaan lainaasi määräaikaan mennessa takaisin. Monesti esimerkiksi henkilökohtaisen maksusuunnitelman tekeminen on mahdollista yhdessä asiakaspalvelijan kanssa. On hyvin tärkeää, että neuvottelet asiasta lainantarjoajan kanssa, sillä sillä, ettet maksa lainaa takaisin ajallaan, voi olla todella vakavia seurauksia, ja se voi tulla sinulle erittäin kalliiksi. Jos et eräpäivän siirtämisenkään jälkeen pysty maksamaan laskua, sinulle läheteään maksumuistutus. Jos et maksa laskua maksumuistutuksessa määrättyyn päivämäärään mennessä, lähetetään sinulle yleensä maksuvaatimus. Maksuvaatimus tulee lainantarjoajan sijaan suoraan perintäyhtiöltä, joten tästä lähtien vastaat laskun maksamisesta heille. Maksuvaatimus tarkoittaa sitä, että perintä on jo alkanut. Jos et tässäkään vaiheessa maksa laskuasi sinua vastaan aletaan käydä oikeustoimia. Maksuvaatimuksen vastaanottaessasi luottotietoihisi ei vielä tule merkintää, mutta jos et maksa laskua, sellainen tulee aivan varmasti. Jos luottotiedoissasi on yksikin häiriömerkintä, tulee lainan hakeminen vastaisuudessa olemaan kohdallasi hyvin vaikeaa.

Onko pikalainan hakeminen turvallista?

Pikalainan hakeminen on yleisestiottaen Suomessa erittäin turvallista. Lainantarjoajien internetsivuilla käytetään parasta mahdollista tekniikkaa suojaamaan henkilökohtaiset tietosi, joten voit melko huoletta syöttää internetpankkitunnuksesi ja muut henkilötietosi verkkosivulle. Emme kuitenkaan voi mennä takuuseen, että kaikki lainapalveluita mainostavat verkkosivut ovat turvallisia. Käytä siis vielä omaa arviointikykyäsi päättäessäsi, luotatko johonkin sivustoon vai et.

Lainsäädäntöä koskien pikalainoja

Lainsäädäntöä koskien pikalainoja

Alun alkean lainsäädäntö pikalainoja tarjoavia palveluita kohtaan ei ollut kovin tiukka, mutta pikalainoja koskevia lakeja on muutettu ja tiukennettu moneen otteeseen. Nykyään luotonantajien täytyy tehdä selvitys luotonhakijan taloudellisesta asemasta, ja tulojen riittävyydestä, sekä luotonhakija on tunnistettava huolellisesti, esimerkiksi juurikin nettipankkitunnuksia apuna käyttäen. Pienlainoille on nykyään myös säädetty korkokatto. Pikalainojen korot saattoivat siis muutamia vuosia sitten olla paljon nykyisiä suuremmat. Nykyään luotonantajien tulee myös olla rekisteröityneitä luotonantajarekisteriin, jonka avulla tarkistetaan, että yhtiö toimii kaikin puolin laillisesti. Luoton tarjoaminen ilman rekisteröitymistä on rikos.

Pikalainoja tarjoavia yhtiöitä Suomessa

Pikalainoja tarjoavia yhtiöitä Suomessa

Kuten olemmekin jo todenneet, pikalainoja kannattaa, ja täytyy vertailla keskenään. Vertailu voi tuntua alkuun hieman hankalaltakin, sillä lainoja tarjoavia yhtiöitä on niin runsaasti. Voi olla hyvä idea käyttää jotakin internetin tarjoamaa sivustoa apunaan, joka vertailee eri lainoja puolestasi. Muista kuitenkin silloin tarkistaa tarkat lainaa hinnat ja lainaehdot lainantarjoajan internetsivuilta, ne kun eivät välttämättä päivity niitä vertaileville sivuille aina reaaliajassa. Ainakin seuraavat yhtiöt tarjoavat pikalainoja Suomessa: Vivus.fi, Suomilimiitti, Limiitti.fi, TrustBuddy, Ferratum, Credit24, Lainasto, Halino, Laina.fi, Luottoraha, Everyday, Ekstraluotto, Euro24, Pikavippi.fi, Risicum ja monet muut. Eli valinnanvaraa siis riittää. Hakukonetta käyttämällä löydät koko pitkän listan eri lainantarjoajista, eli hakukone on tärkein välineesi lainaa etsiessäsi. Vaihtele hakusanoja, niin saat parhaat mahdolliset hakutulokset, ja näin löydät sinulle parhaan mahdollisen pikalainan!

No, oliko näistä tiedoista sinulle hyötyä? Toivottavasti oli. Huomasit varmaankin, ettei pikalainan hakeminen olekaan niin hankalaa, ja että sitä hakevat ihan kaikenlaiset ihmiset, ihan kaikenlaisiin tarkoituksiin. Mihin ikinä siis tarvitsetkaan pikaista rahallista avustusta, voit huoletta hakea pikalaina! Pikalainan hakeminen on turvallista ja helppoa, kun pidät mielessäsi seuraavat asiat, joita emme voi ikinä liikaa kerrata: vertaile, ja lue käyttöehdot! Onnea pikalainan metsästykseen, tulet varmasti löytämään mieleisesi vipin!

Pikalainat

lainat-pic

Valitse pikalainat verkossa!

Mattiko se kukkarosta kurkistaa? Ja vielä juuri nyt, kun sitä vähiten toivoisi… Rahantarve voi yllättää koska tahansa. Puhelinlasku oli paljon odotettua suurempi, auto sattui hajoamaan juuri ennen kauanodotettua mökkireissua tai puhelin tippui vesilätäkköön. Sitä ei ikinä tiedä mitä elämässä seuraavaksi tapahtuu, joten jotain ekstrarahaa olisi aina hyvä olla sukanvarteen kätkettynä. Säästäminen on kuitenkin joskus vaikeaa, joten aina säästöjä ei ole saatavilla, ja silloin pitää turvautua muihin tulonlähteisiin. Pikalainat ottaminen ei ole ollenkaan huono idea, jos rahaa tarvitaan äkillisesti muutamia kymppejä tai satasia. Pikalaina kun on nimensämukaisesti nopeasti saatavillaolevaa rahaa. Pikalainoja tarjoavia yhtiöitä on Suomessa pilvin pimein, joten juuri sopivimman lainan löytäminen voi olla hieman hankalaa. Me olemme keränneet tähän yleistä tietoa pikalainoista, sekä vinkkejä sellaisen hakemiseen. Kannattaa lukea tämä artikkeli huolella läpi, niin tiedät mitä etsiä ja mistä!

Mitkä ihmeen pikalainat?

Pikalaina, eli pikavippi tai pikaluotto tarkoittaa laina-ajaltaan lyhyttä ja aina vakuudetonta kulutusluottoa. Pikalainat voivat toimia kahdella eri periaatteella. Pikalaina voi olla joko tietyn suuruinen rahasumma, joka siirretään kokonaisuudessa suoraan tilille, tai se voi toimia vähän samaan tyyliin kuin luottokortti, eli rahaa voi siirtää tilille pienemmissä osissa aina silloin kun on tarve. Pikalainoja on alettu myöntää Suomessa vuonna 2005. Alunperin pikalaina on Yhdysvalloissa keksitty käsite, kun huomattiin, että ihmisillä on tarvetta pienelle lainalle seuraavaa palkkapäivää odotellessa. Pikalainojen alkuaikoina lainat tulikin maksaa takaisin jo seuraavana palkkapäivänä. Nykyään laina-ajat voivat onneksi olla paljon tätä pidempiä.

Minkä suuruisia lainat ovat ja minkälaisiksi ajoiksi niitä myönnetään?

Koska pikalainat myönnetään ilman vakuuksia, eivät ne ole yleensä ikinä suuruuksiltaan monia tuhansia euroja. Tyypillinen pikalaina Suomessa on jotakin 50 ja 1000 euron väliltä, mutta pienempiä tai suurempiakin pikalainoja on mahdollista löytää. Keskimääräisen pikalainan summa Suomessa on noin 300 euroa. Kuten summa, myös laina-aika vaihtelee paljon eri lainantarjoajalta toiselle. Tyypillinen laina-aika pikalainalle on jotain yhden viikon ja puolen vuoden väliltä, mutta myös joitakin pidempiä tai lyhyempiäkin laina-aikoja esiintyy. Se, kuinka paljon maksat korkoa, eli mikä tulee olemaan lainan lopullinen hinta, rippuu paljon muun muassa laina-ajasta. Mitä pidempi laina-aika, sitä enemmän tulet maksamaan lainastasi korkoa. Kannattaa muistaa, että pikavipin voi aina maksaa kokonaisuudessaan takaisin jo etukäteen. Eli jos otat pikalainat kolmen kuukauden laina-ajalla, mutta saatkin raha-asiasi kuntoon puolentoista kuukauden päästä, kannattaa lainat tietysti maksaa takaisin heti kun se vain on mahdollista.

Miten pikalainoja haetaan?

Useimmat pikalainat haetaan lainanmyöntäjän nettisivujen kautta, tai puhelimitse tekstiviestin välityksellä. Se, miten lainaa tarkalleenottaen haetaan määräytyy sen mukaan, mistä päätät lainaa kahea. Lainantarjoajien sivuilta löydät aina yksityiskohtaiset, ja usein todella selkeät ohjeet lainan hakemiseksi. Monien luotonantajien verkkosivuilla on jopa erillinen sovellus, jonka kautta lainan hakeminen onnistuu muutamalla klikkauksella. Sovelluksiin kirjaudutaan joko verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta käyttäen.

Minkälaiset ihmiset voivat hakea pikalainoja ja mihin tarkoitukseen pikalainaa voi käyttää?

Pikalainan hakijan tulee olla aina täysi-ikäinen. Useat pikalainoja myöntävät yhtiöt vaativat korkeampaa, esimerkiksi 21:n vuoden ikää. Ikä saattaa vaikuttaa myös myönnettävän lainan suuruuteen. Yleisestiottaen lainanhakijan luottotietojen tulee olla aina kunnossa. Pikalainan hakijan tulee olla Suomen kansalainen, joka asuu Suomessa, ja jolla on myös vakituinen osoite Suomessa. Vakuuksia tai takaajia ei pikalainaa hakiessa tarvitse olla, joten sinun ei tarvitse olla rikas henkilö, jolla on paljon omaisuutta, saadaksesi pikalainat. Voimassaoleva suomalainen puhelinnumero ja toimiva sähköpostiosoite ovat myös edellytyksiä lainan saannille. Tunnistautumiseen tarvitset suomalaisen pankin nettipankkitunnukset, ja rahat maksetaan suomalaiselle pankkitilille. Pankkitilin tulee olla lainanhakijan henkilökohtainen tili, joten et voi hakea lainaa esimerkiksi luottotiedottoman kaverisi tilille. Kunhan ainakin nämä vaatimukset täyttyvät, pikalainaa voi hakea periaatteessa ihan kaikenlaiset ihmiset, ihan kaikenlaisiin tarkoituksiin. Lainantarjoajat kunnioittavat yksityisyyttäsi, eivätkä he kysele mitään siitä, mihin tarkoitukseen lainaamaasi rahaa tarvitset. Jonkun mielestä uuden kenkäparin hankkinen entisten viidenkymmenen parin jatkoksi on todella tärkeää, toinen taas pitää tärkeänä lähinnä ruuan ostamista viikoksi ennen palkkapäivää. Olipa tarkoituksesi ihan mikä tahansa, voit hakea sitä varten pikalainaa, sen enempiä asiaa selittelemättä. Asiasta tehtyjen tutkimusten mukaan yleisimpiä käyttökohteita pikalainoille Suomessa ovat ruokaostokset, kodinhoitokulut, lastenhoitokulut sekä juhliminen. Pikalainoja käytetään paljon myös edellisten lainojen maksuun. Pikalainaa otetaan joskus myös siksi, että sosiaaliavustuksia ei syystä tai toisesta haluta hakea. Tutkimuksen mukaan juhlimista varten pikalainoja hakevat pääasiassa nuoret.

Kuinka nopeasti lainat tulevat tililleni?

Pikalaina on nimensä mukaisesti todella nopea tapa saada rahaa lainaan. Useimmissa tapauksissa lainat tulevat tileille melkein saman tien, mutta tämä riippuu taas kerran lainantarjoajasta, sekä myös sinun pankistasi. Joidenkin pankkien tileille rahojen siirtymisessä voi kestää hieman kauemmin, eli yleensä noin yksi tai kaksi pankkipäivää. Voit helposti tarkistaa lainantarjoajien sivuilta tai soittamalla heidän asiakaspalveluunsa, minkä pankkien tileille he pystyät toimittamaan rahat viipymättä. Useimmille Suomalaisille pankkitileille lainaamasi rahat toimitetaan siis heti, kun lainahakemuksesi on hyväksytty. Lainahakemuksen voit jättää vaikka keskellä yötä, mutta useimmiten hakemukset käsitellään arkipäivisin virka-aikoina. Suomen laissa määrätään, että vaikka pikalainahakemuksia saa hyväksyä myös öisin, ei lainarahoja saa nostaa tililtä ennen seuraavaa aamua. Eli se, miten nopeasti saat rahat tilillesi riippuu yleensä pitkälti siitä, mihin aikaan jätät lainahakemuksesi.

Käsitteet haltuun! Mikä ihmeen todellinen vuosikorko, ja mitä muita kuluja pikalainoihin sisältyy?

zeal-pikalainat-pic

Pikalainat 500 euroa

Todellinen vuosikorko mainitaan kaikkien pikalainojen yhteydessä, koska EU-direktiivikin niin jo vaatii. Tulet siis varmasti törmäämään tähän käsitteeseen, joten haluat varmasti tietää mitä se myös todella tarkoittaa. Todellinen vuosikorko tarkoittaa yksinkertaisesti juuri sitä, mitä sen nimikin jo antaa ymmärtää, eli kyseisen luoton vuotuista korkoprosenttia. Tähän hintaan sisältyvät luotoista perityt korot ja muut maksut. Todelliseen vuosikorkoon kannattaa aina kiinnittää huomiota pikalainoja vertaillessa, sillä todellinen vuosikorko voi vaihdella erittäin paljon eri lainojen välillä. Pikalainojen kaltaisissa pienissä luotoissa esimerkiksi erilaiset palvelumaksut voivat nostaa luoton kustannuksen, eli todellisen vuotuisen korkoprosentin paljonkin korkeammaksi, kuin mitä pelkästään luoton nimellistä korkoprosenttia tarkkaileva voisi ymmärtää. Siksi sinun tulee kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon melkeimpä jopa enemmän, kuin luoton nimelliskorkoon. Koron lisäksi joudut maksamaan myös muita ottamaasi pikaluottoon liittyviä maksuja. Tällaisia maksuja ovat tavallisesti esimerkiksi tilinhoitomaksu ja järjestelypalkkio. Myös mm. maksumuistutuksesta, laskun uudelleenlähettämisestä ja eräpäivän siirtämisestä peritään maksuja. Näihinkin maksuihin kannattaa siis kiinnittää erityistä huomiota lainoja vertaillessa, sen sijaan, että keskittyisi pelkästään nimelliskoron tarkkailuun. Yksityiskohtaisen hinnaston löydät yleensä lainantarjoajan internetsivuilta, ja jos et jotakin kohtaa ymmärrä, ota rohkeasti yhteyttä asiakaspalveluun. On tärkeää, että ymmärrät, mistä kaikesta joudut maksamaan!

Miten minun tulee toimia, jos en pystykään maksamaan pikalainaani takaisin sovitussa ajassa?

Kun otat pikalainan, lähde aina siitä ajatuksesta, että sinulla on kyky maksaa se takaisin sovittuun päivään mennessä. Pikalaina voi tulla todella kalliiksi, jos et maksa sitä ajallaan takaisin. Lainoja myöntävät yhtiöt ovat usein kuitenkin melko joustavia, joten jos et pystykään jostain syystä maksamaan ottamaasi pikalainaa takaisin määräaikaan mennessa, ota yhteyttä lainantarjoajan asiakaspalveluun. Yleensä aina eräpäivän siirtäminen maksua vastaan on mahdollista, ja sinulle voidaan usein tehdä myös oma henkilökohtainen maksusuunnitelma, joka auttaa pikalainat takaisinmaksussa. On hyvin tärkeää, että neuvottelet asiasta lainantarjoajan kanssa, sillä jos et maksa lainaa takaisin ajallaan, voit joutua pahoihin vaikeuksiin. Jos et eräpäivän siirtämisenkään jälkeen pysty maksamaan laskua, sinulle läheteään maksumuistutus. Jos et maksa laskua maksumuistutuksessa määrättyyn päivämäärään mennessä, lähetetään sinulle yleensä maksuvaatimus. Maksuvaatimus tulee yleensä lainantarjoajan sijaan suoraan perintäyhtiöltä, joten tästä lähtien vastaat laskun maksamisesta heille. Maksuvaatimus tarkoittaa sitä, että perintä on jo alkanut. Jos et tässäkään vaiheessa maksa laskuasi sinua vastaan aletaan käydä oikeustoimia. Maksuvaatimuksen vastaanottaessasi luottotietoihisi ei vielä tule merkintää, mutta jos et maksa laskua, sellainen tulee aivan varmasti. Jos siis mielit saada lainoja vielä jatkossakin, pidä huolta, ettet saa yhtäkään häiriömerkintää luottotietoihisi!

Onko useampien pikalainojen ottaminen samanaikaisesti mahdollista?

Yleisestiottaen, yhdeltä lainantarjoajalta voit saada vain yhden pikalainan kerrallaan, eli sinun täytyy maksaa edelliset lainat kokonaisuudessaan takaisin, ennen kuin sinulle voidaan myöntää uusi sellainen. Jos sinulle on myönnetty summaltaan pienempi laina, kuin kyseisen lainantarjoajan suurimmat mahdolliset lainat, voit hakea lainasumman korotusta. Tietysti voit hakea toista pikalainaa joltakin toiselta lainantarjoajalta. Kovin monen päällekkäisen pikalainan ottaminen ei kuitenkaan liene kovin hyvä idea, sillä saatat näin joutua vielä pahempiin maksuvaikeuksiin.

Kuinka turvallista pikalainojen ottaminen on?

Pikalainoja koskevia lainsäädäntöjä tiukennetaan ja säädetään usein, joten voisi sanoa, että nykyään pikalainan ottaminen on hyvin turvallista. Pienlainoille on säädetty korkokatto, joten sinulta ei voida kiskoa täysin järjettömiä korkoja huomaamattasi. Nykyään luotonantajien tulee myös olla rekisteröityneitä luotonantajarekisteriin, jonka avulla tarkistetaan, että yhtiö toimii laillisesti ja noudattaa kaikkia säädöksiä. Luoton tarjoaminen ilman rekisteröitymistä on rikos. Nykyään luotonantajien täytyy esimerkiksi tehdä selvitys luotonhakijan taloudellisesta asemasta, sekä luotonhakijan on tunnistauduttava huolellisesti, esimerkiksi juuri nettipankkitunnusten avulla. Lainantarjoajien nettisivuilla käytetään parasta mahdollista tekniikkaa henkilökohtaisten tietojesi suojaamiseksi, joten verkkopankkitunnuksen syöttämiseen ei liity mitään erityisiä riskejä.

Mistä pikalainoja voi hakea?

Suomessa pikalainoja tarjoavia yhtiöitä on kymmenittäin, joten valinnanvaraa kyllä riittää. Runsas tarjonta tekee tietysti vertailusta hieman hitaampaa, mutta kun kilpailu on kovaa, löydät varmasti edullisimmat hinnat. Jotkut luotonantajista ovat tutumpia kuin toiset. Tässä lista joistakin Suomessa toimisvista luotonantajista: Vivus.fi, Suomilimiitti, Limiitti.fi, TrustBuddy, Ferratum, Credit24, Lainasto, Halino, Laina.fi, Luottoraha, Everyday, Ekstraluotto, Euro24, Pikavippi.fi, Risicum ja monet muut. Netistä löytyy myös monia siustoja, jotka vertailevat eri pikalainoja ja niitä myöntäviä yhtiöitä keskenään. Tällaisen palvelun käyttö voi auttaa paljonkin oikeanlaisen pikalainat löytämisessä. Muista kuitenkin tarkistaa lainan hinta ja ehdot vielä huolellisesti lainantarjoajan internetsivuilta, sillä voi olla, että lainoja vertailevalla sivulla tiedot eivät ole täysin ajan tasalla.

Onnea matkaan!

Nyt tiedät melkein kaiken, mitä sinun tarvitsee pikalainoista tietää. Huomasit varmasti, että lainoja hakevat monenlaiset ihmiset monenlaisiin tarkotuksiin, ja että niitä on olemassa juuri niin monenlaisia, kuin on lainanhakijoitakin. Sinunkin syysi hakea lainaa on siis juuri sopiva syy pikalainan ottamiseen. Kun pidät mielessä tässä artikkelissa kerrotut asiat, ja ennenkaikkea muistat vertailla erilaisia pikalainoja ja lukea lainan ehdot hyvin ennen lainapäätöksen tekemistä, löydät varmasti juuri sinulle sopivan lainan!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (11 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
Yhteenveto
Paras lainaa: pikalaina heinäkuu 2018
Artikkelin nimi
Paras lainaa: pikalaina heinäkuu 2018
Kuvaus
Haluatko saada nopeasti lainaa? Klikkaa ja vertailuun lainantarjoajat Suomessa. Tarjoamme parhaat pikalaina vertailu verkossa.
Kirjailija