Lainsäädäntö muuttui: eikö pikavippejä enää saa?

1.6. 2013 tuli voimaan lakimuutos, jonka mukaan alle 2000 euron lainojen maksimikorko saa olla enintään 51%. Tästä johtuen pieniä vippejä ei yritysten kannata enää myöntää. Tilalle on kuitenkin lakimuutoksen myötä tullut uusi vaihtoehtoja: joustoluotto. Lainapäätös haetaan suuremmalle summalle, mutta on mahdollista ottaa siitä käyttöön vain tarvitsemansa osa, esimerkiksi juuri 100€. Lakimuutoksen myötä hakijoiden maksukyky on selvitettävä tarkemmin: luottokelpoisuus ja säännölliset tulot varmistetaan. Maksulliset tekstiviestipalvelut laina-asioissa on kielletty. Asiakkaalle tulee myös entistä yksiselitteisemmin selvittää kaikki lainasta aiheutuvat kulut.

Voiko lainaa saada ilman luottotietoja?

Kaikki palveluntarjoajat haluavat minimoida riskit ja varmistaa, että he saavat lainaamansa rahat myös takaisin. Tästä syytä luottotiedoton /maksuhäiriömerkintäinen ei voi saada lainaa.

Saanko lainaa, jos minulla ei ole tuloja?

Pienempiä vippejä myönnetään myös henkilöille, joilla ei ole säännöllisiä palkka- tai eläketuloja. Useiden tuhansien eurojen luottoa ei ilman vakituisia tuloja voi saada.

En pysty maksamaan lainaani takaisin eräpäivänä, mitä teen?

Ota heti yhteyttä lainan myöntäneeseen yritykseen. Eräpäivän siirto on yleensä mahdollista. Ja kun maksuvaikeus tuodaan ennen eräpäivää esille, on asia hyvinkin neuvoteltavissa ja monenlaisia maksujärjestelyjä voidaan tehdä. Pääasia on, että et hautaa asiaa maton alle.

Voinko hakea lainaa monesta eri firmasta samanaikaisesti?

Yleensä voit, mikäli olet hoitanut raha-asiasi moitteetta. Jokainen palveluntarjoaja tekee kuitenkin omat riskianalyysinsä lainaa myöntäessään: saattaa siis olla, että luotto toisesta yhtiöstä on este toisen luoton saamiselle. Muista myös tarkasti miettiä, onko viisasta ottaa lainaa monesta eri paikasta: kaikki on maksettava korkoineen takaisin. Älä koskaan maksa luoton lyhennystä toisella luotolla; tästä aiheutuu loputon kierre, josta on vaikea päästä eroon.