• Määrä enintään 100 000 €
  • Hyvitysaika enintään 3 vuotta
  • Korko 0% kuukaudessa

Koroton pikavippi heti tilille 2018

  • Pikavippi 20-2250 €
  • Lainapäätös heti, pikavippi tilille hetkessä
  • Pikavippi 7-90 päiväksi
  • Ei sitoumuksia
  • Min. ikä 18-vuotta
Lainsäädäntöä

Lainsäädäntöä

Pienlainatoiminta on alkanut Suomessa vuonna 2005. Aluksi lainsäädäntö näitä palveluja tarjoavia yrityksiä kohtaan ei ollut kovin tiukka, mutta pikavippi koskevat lait ovat sen jälkeen tiukentuneet useaan otteeseen. Nykyään luotonantajien täytyy lain puitteissa tehdä selvitys luotonhakijan taloudellisesta asemasta, sekä luotonhakija on tunnistettava huolellisesti. Pienlainoille säädettiin myös korkokatto, joka on kuluttajan kannalta erittäin hyvä asia. Pikavippien korot saattoivat muutamia vuosia sitten olla huimasti nykyisiä suuremmat. Nykyään luotonantajien tulee myös olla rekisteröityneitä luotonantaja rekisteriin, jolloin tarkistetaan, toimiiko yhtiö kaikin puolin laillisesti. Luoton tarjoaminen ilman rekisteröitymistä on rikos. On hyvä, että luotonantajia kohtaan sovellettavat lait ovat kiristyneet koko ajan, joten sinä luoton hakijana voit hakea pikavippi melko luottavaisin mielin.

Pikavippien historiaa

Pikavippien historiaa

Pikavipeillä on jo pitkä historia Yhdysvalloissa. Pikavippejä alettiin myöntää, kun huomattiin, että palkkapäivää odotellessa monet ihmiset ottaisivat mielellään pienen lainan. Perinteisesti pikavippi takaisinmaksupäivä olikin jo siis seuraavana palkkapäivänä. Erilaisia kulutsluottoja on ollut olemassa jo pitkään pankkien tarjoamien pienten luottojen, sekä luottokorttien muodoissa, mutta varsinaiset pikavipit tulivat Suomeen vuonna 2005. Silloin perustettiin ensimmäisiä yhtiöitä, jotka keskittyivät tarjoamaan pelkästään pienlainoja. Pikavippibuumi kasvoi nopeasti, ja uusia lainantarjoajia syntyi kovaa vauhtia. Lainsäädännön tiukentaminen ajoi kuitenkin monet uusista pikavippiyhtiöistä lopettamaan toimintansta melko pian. Tällä hetkellä pikavippien suosio on ollut hiipumaan päin. Esimerkiksi vuonna 2013 pienlainoja myönnettiin kotitalouksille 323 miljoonan euron edestä, kun taas vuonna 2014 niitä myönnettiin vain 166 miljoonalla eurolla. Tulevaisuus näyttäköön, mihin suuntaan pikavippien suosio lähtee seuraavina vuosina, tai minkälaisia uusia lainamuotoja käytettävissämme on tulevaisuudessa.

Pikavippejä tarjoavia yhtiöitä Suomessa

Pikavippejä tarjoavia yhtiöitä Suomessa

Pikalainoja tarjoavia yhtiöitä löytyy Suomesta kymmenittäin. Esimerkiksi seuraavat yhtiöt tarjoavat pikavippi tällä hetkellä: Vivus.fi, Suomilimiitti, Limiitti.fi, TrustBuddy, Ferratum, Credit24, Lainasto, Halino, Laina.fi, Luottoraha, Everyday, Ekstraluotto, Euro24, Pikavippi.fi, Risicum ja monet muut. Eli valinnanvaraa siis riittää. Netistä löytyy myös useita sivustoja, jotka vertailevat eri pikavippejä. Näin saat helposti kokonaiskuvan siitä, mitä eroavaisuuksia eri pikalainoilla on. Tarkista kuitenkin lainan kaikki ehdot huolellisesti lainantarjoajan nettisivulta, sillä lainoja vertailevilla sivuilla tiedot eivät aina ole välttämättä ajan tasalla. Hakukone on paras ystäväsi pikavipit etsiessäsi. Kannattaa käyttää myös erilaisia hakusanoja, kuten pikavippi, pikavippi heti, vippi, pikalaina, ja pienlaina. Näin saat haullesi mahdollisimman monipuoliset ja kokonaisvaltaiset tulokset.

Toivottavasti tästä tietopaketista oli sinulle hyötyä. Kuten ehkä huomasitkin jo, pikavipit hakeminen on helppoa, eikä siihen mene kuin hetki sen jälkeen, kun olet päättänyt mistä haluat lainaa hakea. Parhaassa tapauksessa pikavippi voi olla todellinen pelastus, kun raha-asiat ovat väliaikaisesti huonolla mallilla ja rahantarve on kiireellinen. Älä kuitenkaan hötkyile asian kanssa, vaan vietä pieni hetki eri lainantarjoajiin tutustuen, jotta et varmasti joudu katumaan päätöstäsi myöhemmin. Sillä kuten luultavasti jo hoksasitkin, voi lainoja tarjoavien yhtiöiden, ja niiden myöntämien pikavippien välillä olla hyvinkin suuria eroavaisuuksia. Ja muista, tutustu lainaehtoihin huolella! Kun olet löytänyt sinulle sopivimman pikavippi, älä suotta arkaile tai tunne huonoa omatuntoa pikku vipin ottamisesta. Kaikki tarvitsevat apua joskus!

Pikavippi internetissä

zeal-pikavippi-pic

Valitse paras laina

Äkillinen rahantarve voi yllättää kenet vain, koska vain. Joskus kyse voi olla suuristakin summista, mutta silloin kun on tarvetta muutamalle kympille tai sataselle, on pikavippi varteenotettava idea! Uuden asunnon ostamisessa pikavipistä ei siis juurikaan ole hyötyä, mutta lapsen lääkärikäynnin tai hajonneen autonrenkaan maksamiseksi se voi olla merkittävä apu. Pikalainojen vertailu ja parhaan sellaisen löytäminen voi olla ensikertalaiselle melko hankalaa. Mistä tiedät, mikä vippi on sinun tilanteeseesi paras, mitä todellinen vuosikorko tarkoittaa, tai mitä tapahtuu, jos et voikaan maksaa lainaa takaisin ajallaan? Tämän oppaan avulla pääset helposti alkuun pikavippi hankinnassa.

Mitä ovat pikavipit?

Pikavippi, eli pienlaina tai pikaluotto on lyhytaikainen ja vakuudeton kulutusluotto. Pikavippi voi olla joko rahasumma, joka siirretään kokonaisuudessa suoraan tilillesi, tai se voi toimia luottokortin tapaan, eli voit siirtää sitä pienemmissä osissa tilillesi aina tarpeen vaatiessa. Se, millä tavalla pikavippi toimii, riippuu lainantarjoajasta. Suomessa myönnettävien pikavippien suuruus on yleensä jotakin 50:n ja 1000:n euron väliltä. Keskimääräisesti Suomessa pikavipit ovat noin 300 euroa ja laina-aika on hieman alle kolme kuukautta. Pikavippejä myöntäviä tahoja on Suomessa kymmenittäin.

Miten pikavippiä haetaan?

Se, miten voit hakea pikavippiä vaihtelee sen mukaan, miltä palveluntarjoalta päätät pikavippi ottaa. Yksityiskohtaiset ohjeet löydät luotonantajan internetsivuilta. Usein pikavippiä haetaan joko tekstiviestitse, tai luotonantajan verkkosivuston välityksellä. Monien luotonantajien verkkosivuilla on erillinen sovellus, jonka kautta vipin hakeminen ja sen hallinnoiminen käy helposti. Verkkosivujen sovelluksiin kirjaudutaan melkein aina verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta käyttäen, joten suomalainen pankkitili ja verkkopankkitunnukset ovat välttämättömät pikalainaa haettaessa. Monien lainatarjoajien nettisivuilla on käteviä laskureita, joiden avulla lainan hinnan eri laina-ajoilla ja määrillä pystyy kätevästi laskemaan. Muista kuitenkin, että lainalaskureiden antamat summat ovat viitteellisiä, ja tarkat hinnat näet lainasopimuksestasi.

Voinko hakea useampaa pikavippiä samaan aikaan?

Yleisestiottaen lainantarjoajat eivät myönnä enempää kuin yhden vipin kerrallaan. Edellinen vippi tulee siis maksaa pois kokonaisuudessaan, ennen kuin voit hakea uutta lainaa. Jos olet hakenut summaltaan pienempää pikavippiä, kuin lainantarjoajien suurimmat vipit ovat, voit yleensä kuitenkin hakea lainasummasi nostamista. Voit myös tietenkin hakea toista pikavippi joltakin toiselta lainantarjoajalta. Pidä kuitenkin mielessä, että vipit pitää maksaa takaisinkin, eli kovin monen päällekäisen vipin hakeminen ei liene kovin järkevää.

Kuka voi hakea pikavippiä?

Myös luotonmyöntökriteerit vaihtelevat luotonantajien mukaan. Yleisestiottaen 18 vuoden ikä on vähintäisvaatimus, mutta useat luotontarjoajat vaativat korkeampaa ikää. Lainanhakijan luottotietojen tulee olla moitteettomat, eli maksuhäiriömerkintöjä ei saa löytyä. Yleensä pikavipin hakijan tulee asua vakituisesti Suomessa ja olla Suomen kansalainen. Pikavippi saadakseen ei takaajia tai vakuuksia tarvita. Suomalaisen pankkitilin ja nettipankkitunnusten lisäksi voimassaoleva matkapuhelinnumero ja toimiva sähköpostiosoite ovat melkein aina vaatimuksia.

Mihin tarkoitukseen voin hakea pikavippiä?

pikavippi-heti-pic

Vertailla lainoja verkossa

Lainantarjoavat eivät kysele siitä, mitä aiot lainaamillasi rahoilla tehdä, joten periaatteessa voit käyttää lainaamasi rahat juuri siihen, mihin itse haluat. Tutkimusten mukaan yleisimpiä käyttökohteita pikavipeille ovat ruokaostokset, kodinhoitokulut, lastenhoitokulut sekä juhliminen, sekä niillä maksellaan pois edellisiä lainoja tai laskuja. Tutkimuksen mukaan vähempiosaiset käyttävät pikavippejä yleensä jokapäiväisten tarvikkeiden hankintaan, nuoret taas erityisesti juhlimiseen. Tutkimuksissa on käynyt ilmi, että monet ottavat vippejä ennemmin kuin hakevat sosiaaliavustuksenia. Eli kuten voit huomata, pikavippejä hakevat kaikenlaiset ihmiset, kaikenlaisiin tarkoituksiin. Olipa syysi siis mikä tahansa, voit olla varma, että pikavippi saamiselle se ei ole esteenä.

Kuinka nopeasti saan pikavipin tililleni?

Pikavippi lainahakemuksen voit useimmiten tehdä mihin aikaan vuorokaudesta tahansa, mutta yleisestiottaen hakemukset käsitellään arkipäivisin päiväsaikaan. Eli se, kuinka nopeasti saat rahat tilillesi riippuu siitä, mihin aikaan päivästä jätät pikavippihakemuksesi. Muutamia poikkeuksia lukuunottamatta siirtyy pikavippi heti tilillesi, kun lainahakemuksesi on hyväksytty. Tämä riippuu kuitenkin hieman lainantarjoajasta, sekä siitä, missä pankissa tilisi on. Joidenkin lainantarjoajien ja pankkien välillä maksun siirtymiseen saattaa vierähtää 1-2 arkipäivää. Jos olet erityisen kiireellisessä rahantarpeessa, kannattaa tämä asia tarkastaa lainantarjoajan internetsivuilta, tai soittamalla asiakaspalveluun.

Mitkä ovat pikavippien laina-ajat?

Ei voida sanoa mitään tiettyä laina-aikaa pikavipeille, sillä laina-ajat vaihtelevat paljon eri luotontarjoajien, sekä lainasummien välillä. Tyypillinen laina-aika pikavipille voi olla mitä vain esimerkiksi viikon ja puolen vuoden väliltä. Se, kuinka paljon maksat korkoa, eli kuinka kalliiksi laina sinulle tulee, rippuu paljon muun muassa laina-ajasta. Mitä pidempi laina-aika, sitä enemmän tulet maksamaan korkoa. On hyvä muistaa, että pikavippi voi aina maksaa kokonaisuudessaan takaisin jo etukäteen. Eli jos otat pikavipin kolmen kuukauden laina-ajalla, mutta saatkin raha-asiasi kuntoon puolentoista kuukauden päästä, kannattaa vippi maksaa takaisin saman tien.

Mitä tarkoitetaan todellisella vuosikorolla?

Kaiken maailman luvut ja prosentit saattavat saada pään pyörälle pikalainoja vertaillessa. Todellinen vuosikorko ilmoitetaan aina kaikissa lainailmoituksissa, sillä EU-dirketiivikin määrää niin tekemään. Todellinen vuosikorko tarkoittaa yksinkertaisuudessaan kyseisen luoton vuotuista korkoprosenttia, jonka luotoista perityt korot ja maksut aiheuttavat. Todelliseen vuosikorkoon kannattaa aina kiinnittää huomiota pikavippejä vertaillessa, sillä se voi vaihdella paljonkin eri lainojen välillä. Erityisesti pienissä luotoissa esimerkiksi erilaiset palvelumaksut voivat nostaa luoton kustannuksen, eli todellisen vuotuisen korkoprosentin paljonkin korkeammaksi, kuin mitä pelkästään luoton nimellistä korkoprosenttia tarkkailemalla voisi ymmärtää.

Mitä muita kuluja minulle voi kertyä pikavipin ottamisesta?

Poikkeuksetta pikavippeihin sisältyy myös joitakin muita kuluja, kuin pelkästään sen korko. Tyypillisiä maksuja ovat esimerkiksi tilinhoitomaksu ja järjestelypalkkio, joten tällaisiinkin kuluihin täytyy muistaa kiinnittää huomiota pikalainaa hakiessa. Nämäkin kulut vaihtelevat suuresti eri lainantarjoajien välillä. Maksut, kuten tilinhoitomaksu tai järjetelypalkkio, ovat kuitenkin jo sisällytetty todellisen vuosikoron laskelmaan. Yksityiskohtaisen hinnaston löydät yleensä lainantarjoajan internetsivuilta. Esimerkiksi laskun uudelleen lähettämisestä, maksumuistutuksen lähettämisestä, laina-ajan muuttamisesta tai muista ylimääräisistä palveluista peritään usein myös lisämaksu. Ota kaikki nämä asiat huomioon lainoja vertaillessasi.

Mitä jos en pystykään maksamaan pikavippiä takaisin ajallaan?

vippi-pic

Vapauta rahaa

Et ole suinkaan ensimmäinen ihminen, joka ei pystykään maksamaan lainaa takaisin ajallaan, joten lainantarjoajan asiakaspalvelussa osataan varmasti auttaa sinua ongelmasi kanssa. Usein eräpäivän siirtäminen ja laina-ajan pidentäminen on mahdollista, mutta siitä aiheutuu joitakin lisäkuluja. Sinulle voidaan usein myös tehdä henkilökohtainen maksusuunnitelma. Älä kuitenkaan missään nimessä ota pikavipit, jos on todennäköistä, ettet voi maksaa sitä edes laina-ajan pidentämisen jälkeen takaisin. Pikavippi takaisin maksamatta jättäminen voi tulla todella kalliiksi ja johtaa erittäin ikäviin seurauksiin. Jos et eräpäivän siirtämisenkään jälkeen pysty maksamaan laskua, sinulle läheteään maksumuistutus. Jos et maksa laskua maksumuistutuksessa määrättyyn päivämäärään mennessä, lähetetään sinulle yleensä maksuvaatimus. Maksuvaatimus tulee yleensä lainantarjoajan sijaan suoraan perintäyhtiöltä. Maksuvaatimus tarkoittaa sitä, että perintä on alkanut. Jos et tässäkään vaiheessa maksa laskuasi, joka on jo varmasti paljon alkuperäistä laskua suurempi, saatat joutua pahoihin hankaluuksiin, sillä sinua vastaan aletaan käydä oikeustoimia. Maksuvaatimuksen vastaanottaessasi luottotietoihisi ei vielä tule merkintää, mutta jos et maksa laskua, varmasti pian tulee. Eli muista, että jos pikavippi takaisinmaksaminen tekee tiukkaa, ota rohkeasti yhteyttä lainantarjoajan asiakaspalveluun!

Onko pikavipin hakeminen turvallista?

Emme tietenkään voi mennä siitä takuuseen, mutta sanoisimme, että yleisestiottaen pikalainan hakeminen Suomessa on turvallista. Lainantarjoajat käyttävät yleensä kaikki mahdolliset keinot tehdäkseen palvelustaan turvallisen. Voit siis melko huoletta syöttää esimerkiksi verkkopankkitunnuksesi tunnistautumispalveluun. Suomessa toimivat lainantarjoajat ovat sitoutuneet käsittelemään tietojasi henkilötietolain mukaisesti.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (12 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
Yhteenveto
Pikavippi heinäkuu 2018
Artikkelin nimi
Pikavippi heinäkuu 2018
Kuvaus
Etsitkö pikavippi? Vertaa ja lainata nopea laina johtavia yrityksiä Suomessa. Zeal: paras laina vertailu sivusto Suomessa.
Kirjailija